Sporten voor in je zolderkamer

Het jaar 2020 is een hele vreemde jaar. Het is een jaar met veels ups en downs. Met veel hoogtepunten en veel dieptepunten. Een jaar waar afstand nemen van elkaar belangrijk is en zelfs levens kan redden. Voor veel mensen is afstand nemen zichzelf thuis isoleren waarbij luiheid een dreiging kan zijn. Maar ook thuis kun je veel doen om niet lui te zijn. Denk eens aan laagdrempelige sporten waarbij je toch in beweging blijft. Heb je een zolderkamer waar je niets mee doet, of juist iets mee wilt doen? Maak hier je sportkamer van. Een plek waar je fitheid en activiteit juist vordert. Tover een kamer in een plek waar je bepaalde sporten doet. Maar welke sporten zijn er nou precies te doen in een zolderkamer?

Darten

Het is in het algemeen niet zo heel moeilijk om een zolderkamer om te toveren naar een dartkamer. Je zou denken dat je er met een dartbord wel zo snel van af komt. Dat klopt ook wel, alleen is het ook mogelijk om verder te gaan dan alleen een dartbord aan de muur. Technisch gezien, en als we naar de regels kijken, moet je 237 centimeter (ofwel 2,37 meter) afstand houden van het dartbord. Dus je kunt ook gebruik maken van vloerbelettering of een ander creatieve oplossing.

Fitness

Uiteraard kan darten wel heel intensief zijn waarbij af en toe het zweet wel echt uit kan breken. Maar wil je echt actief bezig zijn in de zolderkamer en constant zweten? Dan is het een idee om van je zolderkamer een workout kamer te maken met enkele fitness accessoires. Maak voor jezelf een schema waarbij je regelmatig kunt sporten en waar veel variatie in zit. Met een kettlebell kun je al heel veel verschillende soorten oefeningen doen.

Biljarten

Mocht je echt een grote zolderkamer hebben waar je een grote biljarttafel kwijt kan? Dan is het uiteraard enorm cool om ook echt daadwerkelijk een biljarttafel te plaatsen. Let er wel op dat een biljarttafel aardig zwaar kan zijn dus het is enorm belangrijk om na te gaan of je zolderkamer, en vooral de vloer, het ook kan dragen. Het laatste wat je wilt hebben is dat er een biljarttafel door de vloer zakt. Ook belangrijk om rekening mee te houden is dat je vloer recht is. Anders kan het voorkomen dat de biljartballen verschuiven tijdens een potje en dat maakt het niet altijd eerlijk.