Welke dartpijlen heb ik nodig?

Welke dartpijlen

Ben je van plan om te gaan darten? Dat kan natuurlijk niet zonder pijlen. Welke je moet hebben, is mede afhankelijk van je niveau. In dit artikel kom je erachter welke dartpijlen jij nodig hebt!

Pijlen voor een recreatieve darter

Als je vooral dart voor de lol, maar er niet serieus mee bezig bent, ben je een recreatieve darter. In dit geval kun je het beste gaan voor de brass darts, de nickel silver darts en de stainless steel darts. Deze dartpijlen hebben een dikke barrel – het gedeelte waar je de dartpijl vasthoudt. Je hebt hierdoor meer grip. Het nadeel is wel dat je de pijlen lastig allemaal in hetzelfde vak kunt gooien. Een triple 20 behalen is dus moeilijk. Ook zijn deze pijlen kwalitatief wat minder. Maar voor een recreant is dit vaak geen probleem.

Pijlen voor een beginnende darter

Een beginnende darter is een stuk serieuzer dan een recreatieve darter. Zijn of haar doel is ook echt om beter te worden. Daarom moeten de pijlen ook al wat beter zijn. Je kunt als beginnende darter het beste gebruik maken van tungsten dartpijlen. Je hebt tungsten dartpijlen in verschillende maten, waarbij de grootte van de barrel ook weer een rol speelt. Het beste kun je gaan voor een pijl met een dunnere barrel, aangezien je zo makkelijker meerdere pijlen hetzelfde vak kunt gooien. Elke dartpijl heeft een bepaald percentage aan tungsten. Hoe hoger dit percentage, hoe lichter de barrel is. Wel zijn pijlen met een hoger percentage duurder, maar wellicht dat je met een kortingscode op Bespaardeals toch voor een mooie prijs dartpijlen kunt kopen.

Pijlen voor een ervaren darter

Een ervaren darter is al langere tijd serieus bezig met het darten. Hij of zij dart vaak wekelijks en neemt soms zelfs deel aan wedstrijden. Ook voor ervaren darters zijn tungsten pijlen aan te raden. Voor hen geldt: koop dartpijlen met een zo hoog mogelijk percentage tungsten. Bij voorkeur van 85% tungsten of meer – terwijl bij beginnende darters wordt aangeraden om onder de 80% te blijven. Professionele darters gebruiken, zoals Barney en Van Gerwen, dartpijlen van minimaal 90% tungsten. Aangezien ervaren darters al weten dat darten iets voor hen is, weten ze dat de investering in een duurdere pijl het waard is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *