Top 3 rijkste Nederlandse darters op dit moment

rijkste Nederlandse darters

Darten is een favoriet tijdverdrijf van veel Nederlanders. Voor sommigen is het echter pure business. Al vele jaren staan de Nederlanders aan de top in de dartsport. Dat heeft ze ook het nodige aan vermogen opgeleverd. Al is niet alle darter rijk geworden, sommigen hebben de schaapjes goed op het droge. Het gaat dan met name om de top 3 van Nederland. Wil je ook weleens weten wie nu eigenlijk de rijksten zijn? Lees dan snel even verder.

Tip: Hou jij van dit soort weetjes? Informeer hier naar de mogelijkheden voor een proefabonnement op het Quest magazine!

1. Michael van Gerwen

Het is vast geen verrassing dat Michael van Gerwen de rijkste darter van Nederland is. Van Gerwen is immers de afgelopen jaren de absolute topper in de sport geweest. Hij won alles wat er te winnen viel en is op die manier ook flink vermogend geworden. Sterker nog, zijn totale verdiensten gaan inmiddels richting tien miljoen. De laatste keer dat zijn vermogen van Michael geschat werd, werd uitgegaan van 9,4 miljoen en dat is alweer een paar maanden geleden. Geen darter op de wereld komt hierbij in de buurt.

2. Raymond van Barneveld

Ook de nummer 2 van deze top 3 is geen verrassing. Raymond van Barneveld is natuurlijk de godfather van het Nederlandse darten. Hij speelt al flink wat langer dan Van Gerwen, maar moet het wel stellen met minder inkomsten door de jaren heen. Dat komt ook omdat darten vroeger minder opleveren dan nu. Toch heeft Barney, zoals zijn bijnaam luidt, bijna 4 miljoen bij elkaar gespeeld. Bovendien is hij uit zijn pensioen gekomen om weer te gaan spelen. Er zit dus nog rek in het vermogen dat hij opbouwt.

3. Vincent van der Voort

De nummer 3 is misschien een kleine verrassing voor sommigen. Dat komt natuurlijk ook omdat er achter Van Gerwen en Van Barneveld wel heel veel spelers zijn die aanspraak maken op de derde plek. Toch is de man die het meest constant is geweest door de jaren heen Vincent van der Voort geweest. Dat is dan ook terug te zien in zijn vermogen. The Dutch Destroyer is inmiddels de miljoen euro voorbij. De laatste keer werd hij boven 1,2 miljoen geschat dankzij zijn goede gemiddelde.